Om Lollipop

Lollipop

Välkommen! Lollipop startades 1978 och hade på den tiden en butik på Kristinelundsgatan i Göteborg. Lollipop finns numera sedan ett antal år tillbaka endast på webben och är Grossist i första hand men säljer även till Privatperson här i shoppen.

I Lollipops kollektion finner du bl a ett stort utbud av håraccessoarer som diadem, hårspännen och hårsnoddar. Lollipop har även smycken, solglasögon, väskor och skärp mm. Du hittar produkterna i barnaffärer, parfymerier, leksaksaffärer, presentaffärer, frisörsalonger och hos andra webbshoppar.

Du hittar även Lollipops produkter på Tradera. På Tradera säljer Lollipop produkter som har utgått ur ordinarie sortiment eller utgående produkter med fåtal antal kvar i lager. Eller produkter som säljs som Andrasortering. Ibland hittar du även produkter till Kampanjpris. Välkommen till min sida på Tradera!

Är du Återförsäljare måste du skapa ett konto och logga in för att se ÅF-priser!

Lollipop vill öka sitt miljötänk genom att t ex börja använda mindre plast och är noga med sopsortering. Lollipop skickar även sina beställningar till grossisterna i begagnade kartonger istället för att köpa nya.

Lollipop har ny ägare sedan juli 2019 och drivs som enskild firma av Åsa Hillstedt med Organisationsnummer 661220-5085.


=====================

Här kommer lite mer info om mig!

År 2013 gick jag in i väggen och blev sjukskriven för stress, smärta, kroniskt trötthet mm. Efter 180 dagar blev det som för så många andra ett avslag från Försäkringskassan om fortsatt sjukpenning. Jag blev skickad vidare till Arbetsförmedlingen för att söka ett "normalt förekommande arbete". Trots att jag fortfarande var sjuk och hade ett nytt läkarintyg som bekräftade det.

Jag befann mig hos Arbetsförmedlingen i sex år eftersom det var mycket svårt att hitta ett arbete på grund av att jag behöver stora anpassningar för att kunna arbeta. Under dessa sex år har jag självklart hunnit med att testa alla Arbetsförmedlingens åtgärder för att få ut mig i jobb igen. Det vill säga min arbetsförmåga är grundligt utredd! År 2019 kom Arbetsförmedlingen och jag fram till en skräddarsydd lösning, anpassad efter min nedsatta arbetsförmåga, min tidigare arbetslivserfarenhet och mina diagnoser för att jag skulle kunna klara av att arbeta. Det vill säga eget företag. Jag behöver styra mitt arbete och mina arbetsuppgifter till 100% helt själv. Och framför allt - det är ett måste att jag kan vila, stressa ner och ta pauser exakt när jag behöver det. Jag har ett intyg från Arbetsförmedlingen som visar att jag har en arbetsförmåga på 20 timmar i veckan och förutsättningen för att jag ska kunna producera 20 timmar är alltså en kombination mellan arbete och vila. Min heltid är 32 timmar och 12 av dessa timmar består alltså av vila och ingår i min heltid.

År 2019 fick jag Starta Eget Bidrag som blev förlängt på grund av pandemin. Sista dagen hos Arbetsförmedlingen var i november 2020. Och eftersom jag våren 2020 hade fått ytterligare en diagnos till = ADHD så sjukskrev min läkare mig på 25% i mitt företag för Utmattning och ADHD. Efter ca ett och ett halvt år med sjukpenning 25% var det dags för Försäkringskassan att ge mig ett avslag IGEN. Trots att jag även gjorde en Arbetsförmågeutredning som visar exakt samma som läkarintygen. Jag fick senare även avslag på sjukersättning 25%. Hösten 2023 fick jag även äntligen svart på vitt varför jag alltid har haft en usel sömn. Jag har sömnapné. Det vill säga min kropp har aldrig haft möjlighet att återhämta sig...

Försäkringskassan vägrar att acceptera att jag har varit sjuk hela tiden sedan 2013. Dom struntar även i mina sex år hos Arbetsförmedlingen och att min arbetsförmåga är minutiöst utredd. Försäkringskassans oerhört korkade lösning var att skicka mig tillbaka till Arbetsförmedlingen IGEN. Och att jag på mycket kort tid skulle avveckla mitt företag och söka ett normalt förekommande arbeta på heltid IGEN... Vilket jag självklart inte gjorde! Jag fortsätter att kämpa på och arbeta med Lollipop vilket är jättekul och det enda arbete jag klarar av ;)

Om du själv eller någon du känner lider av kroniska diagnoser och har liten eller ingen arbetsförmåga och blivit utförsäkrad av Försäkringskassan är ni välkomna att lyssna på min kanal på YouTube för mer info. Hoppas att vi ses där! Om du gillar vad du ser och hör blir jag självklart jätteglad om du Gillar och Prenumererar på min kanal så hjälper du min kanal att växa. Det är viktigt att vi alla - sjuka som friska - fortsätter kämpa för våra rättigheter gällande Sjukförsäkringen!

Kram Åsa